Jak čepovat hladinku, šnyt i mlíko? Pivní expozice zve i na plavbu po Vltavě

23. 07. 2024
Jak čepovat hladinku, šnyt i mlíko? Pivní expozice zve i na plavbu po Vltavě
foto: Se svolením PILSNER URQUELL EXPERIENCE/Zapojí se všechny smysly

Jak se zchladit v horkém létě? A co takhle navštívit zážitkovou expozici Pilsner Urquell: The Original Beer experience přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní pivní muzeum přibližuje historii jednoho z českých národních pokladů – prvního zlatého ležáku na světě.

Součástí multimediální expozice je také Škola čepování, v níž si návštěvníci vyzkoušejí umění, které musí ovládat každý správný český hospodský. Mistři svého řemesla zájemce naučí čepovat hladinku, šnyt i mlíko.

Jak se zrodila plzeň?

Dobré pivo patří k symbolům české národní hrdosti. Zatímco chuť zlatavého moku znají všichni, jeho historii už málokdo. Podle informací uvedených na portálu Pilsner Experience expozice The Original Tour mapuje a dává do souvislostí historické události, které vedly ke vzniku plzeňského piva, jak ho známe dnes. Nejmodernější technologie umožňují návštěvníkům tento příběh sledovat v přímém přenosu a zažít ho všemi smysly.

V průběhu prohlídky se návštěvníci přenesou zpět v čase a na vlastní kůži prožijí příběh vzniku piva od starověku po současnost. „Součástí multimediální prohlídky je mimo jiné i 360° interaktivní herní zóna a nechybí ani ochutnávka tankového piva v místní pivnici,“ upřesnila Romana Jedličková, marketingová manažerka Pilsner Urquell: The Original Beer Experience.

Při ochutnávce se návštěvníci seznámí se sládkem, který v roce 1842 uvařil v plzeňském pivovaru první várku zlatého ležáku.

Rozšiřování pivních i kulinárních obzorů

Pro české pivo je zásadní nejen precizní práce sládka, ale také výčepního. Jedině ten zajistí správnou harmonii chutí a dokonalý zážitek z piva. Návštěvníci pražského pivního muzea mohou absolvovat Školu čepování. I o prázdninách se v ní vyučuje velice příjemný předmět, a to umění správného čepování zlatavého moku. Absolventi samozřejmě obdrží certifikát.

Novinkou tohoto léta je pětichodové degustační menu. „Každý chod z menu inspirovaného českou kuchyní je pečlivě napárovaný s některým z výborných českých nebo zahraničních piv,“ uvedla pro Deník Vektor Jedličková. Degustační menu nabízí příležitost rozšířit si pivní obzory a vydat se za hranice tolik oblíbeného plzeňského ležáku. „Celou večeří provede zkušený pivní someliér, který ví o pivech téměř vše a rád se o své znalosti podělí nevšedním a zábavným způsobem,“ láká Jedličková.

Po pivních hodech pražské památky z netradiční perspektivy

Od loňského otevření expozice navštívily pražské pivní muzeum stovky tisíc lidí z tuzemska i zahraničí. „Velmi oblíbená je novinka, kterou nabízíme od června. Jedná se o vstupenku do naší expozice v kombinaci se vstupenkou na hodinovou plavbu po Vltavě. U nás se návštěvníci dozvědí všemi smysly něco o historii a české kultuře, kterou si poté přímo vychutnají na vyhlídkové plavbě po Vltavě,“ upřesnila pro Deník Vektor Jedličková.

Vyhlídkovou plavbu zajišťuje společnost Prague Boats. „Na palubě elektrické vyhlídkové lodi vám budou servírovány nejkrásnější a nejznámější památky města z netradiční perspektivy,“ ujišťuje portál Prague Boats.

Pivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se nachází ve spodní části Václavského náměstí v ulici 28. října 377/13, v památkově chráněné budově s bohatou historií.

Zdroje: SLASH Public Relations, Pilsner Experience, Prague Boats

Tagy

▼-1%
1 den
▼-0.33%
1 týden
▲+4.15%
1 měsíc
▲+32.76%
1 rok
Akcioměr 40.68%
info
▲+1.13
1 den
▲+4.6
1 týden
▼-8.17
1 měsíc
▼-7.04
1 rok
Index stresu 40.57
info
Naše zprávy najdete i na sítích
FCB, Twitter, LinkedIn